Wat is de Bollensleutelcub?

De Bollensleutelclub is een club voor iedereen met passie voor sleutelen en techniek. Naast het rijden in onze auto’s  vinden we het leuk ze zelf te onderhouden. Er is ook een professional aanwezig die jouw kan helpen je klus tot een goed einde te brengen. De club brengt je in contact met mede-hobbyisten die je interesse delen. Kortom, een gezellige club waar we elkaar ‘s zaterdags tussen 9.00 en 17.00 uur treffen.

Lid worden?

Je kunt met eigen ogen zien wat we doen en de sfeer proeven. Kom een keer langs op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur op de Christinastraat 7a in Benthuizen. Als je van te voren een e-mail stuurt naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dan houden we rekening met je komst.

Stalling

Er is sinds kort, voor leden, een mogelijkheid om je auto of motor te stallen. Zowel binnen als buiten.

De garage
De club is, sinds de oprichting in 2009, een succes. Sinds juli 2012 hebben we ons eigen pand in Benthuizen, naast Zoetermeer en dus midden in de Randstad. In onze garage hebben we een vloeistofkerende epoxyvloer aangebracht, een 3,5 ton hefbrug geplaatst en een ringleiding met perslucht aangelegd. Zo kunnen we veilig en verantwoord werken, geheel volgens de geldende milieu-eisen.

Autogereedschap
We hebben de laatste jaren een indrukwekkende hoeveelheid gereedschap verzameld. Vrijwel iedere klus kunnen we in eigen huis doen. Wil je echt ´los´ dan kan je aan de slag met: vacuüm meetapparatuur, een diagnose testkast, een stroboscoop, radiator testapparatuur, compressie meetapparatuur, verenspanners, een transmissiekrik, een motortakel, felsgereedschap, een bootgun, remontluchtingsapparatuur, uitlijn apparatuur of een CO-meter.

Sleutelen op zaterdag
Je kunt de brug op zaterdag reserveren, in blokken van twee uur. Ook is het mogelijk om een sleutelplek in de garage te reserveren. Zo weet je zeker dat er een plek voor je is om aan je auto te sleutelen. Mocht je de klus die dag niet af krijgen, dan kan je, in overleg, de auto laten staan en er een andere keer mee verdergaan.

Het Bollensleutelforum
Als je lid bent heb je toegang tot het Bollenforum. Hier blijf je op de hoogte van het wel en wee van de club. Je kan andere clubleden om hulp vragen en hulp bieden, lezen wat er op de sleutelzaterdag is gebeurd en je eigen topic starten over een onderwerp dat je belangstelling heeft.

Grote en kleine klussen
Sommige leden doen grote en gecompliceerde klussen: versnellingsbak of differentieel vervangen, ontsteking of carburatie afstellen, storing zoeken aan slechtlopende motoren of niet-werkende elektra. De meeste leden doen kleine klussen aan hun auto. Denk aan ruitenwisserbladen en lampen vervangen, vloeistoffen controleren en bijvullen, winter/zomer banden verwisselen, het opknappen en poetsen van de carrosserie of het uitvoeren van kleine reparaties aan het interieur.

Leuk om te weten!
Heb je nauwelijks of geen sleutelervaring, maar ben je wel nieuwsgierig? Dit is je kans om te leren hoe je kunt werken aan je auto. En als je niet komt om te klussen, ben je van harte welkom om te kijken naar de activiteiten van je clubgenoten, koffie te drinken en bij te kletsen.

Lid worden?
Je kunt met eigen ogen zien wat we doen en de sfeer proeven. Kom een keer langs op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur op de Christinastraat 7a in Benthuizen. Als je van te voren een e-mail stuurt naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dan houden we rekening met je komst.